Referentie: Maaswaal College

Twee vliegen in één klap

Een geheel nieuwe huisstijl met een verouderde website. Waar zoveel informatie op stond dat het meer leek op een ouder- of leerlingportaal. Waar de informatie die op een publieke website te vinden zou moeten zijn niet te vinden was. Hét moment voor het Maaswaal College om de website eens helemaal te vernieuwen! Femke van Kuijk, Beleidsmedewerker PR & Voorlichting bij het Maaswaal College, vertelt waarom ze hiervoor WIS gekozen heeft.

‘Ik wil een nieuwe kaft’

Samen met Real Concepts heeft het Maaswaal College in 2021 een volledig nieuwe huisstijl ontwikkeld. Het moment volgde om ook de website te vernieuwen, maar de vraag was vooral: Hoe? De uiteindelijke conclusie en wens was een ‘nieuwe kaft’ over de huidige techniek van WIS.

‘Waarom? Ik heb naar andere mogelijkheden gekeken, maar die waren heel summier. De andere  aanbieders boden niet veel mogelijkheden met betrekking tot de koppelingen van WIS tussen de website en het ouder- en leerlingportaal. Dat vind ik nou juist zo fijn aan WIS: alles hangt samen.’

De keuze om bij WIS te blijven was snel gemaakt omdat er geen aanpassing van de werkwijze nodig was en er geen nieuw CMS geleerd hoefde te worden. Daarnaast is de mogelijkheid om een nieuwsbericht één keer te plaatsen en vervolgens op meerdere plekken terug te laten komen een groot voordeel voor Femke.

‘Hebben jullie wel een klik?’

Het Maaswaal College heeft samen met Real Concepts vooraf goed nagedacht over de structuur van de website. Vervolgens is er een gezamenlijke sessie ingepland met het Maaswaal College, WIS en Real Concepts. Spannend vond Femke, want was er wel een klik?

Voor Femke was de planning een zeer belangrijk punt, want er was een harde deadline voor de livegang van de website. Dit werd dus gelijk meegenomen tijdens de sessies, zodat iedereen wist wat er van hem of haar werd verwacht.

‘Ik heb het heel erg letterlijk over de schutting kunnen gooien’

Vanwege allerlei andere projecten die er liepen had Femke geen tijd om bovenop de planning en het proces te kunnen zitten. Daarom heeft ze het project ‘over de schutting gegooid’ en losgelaten.

‘Ik vond het fijn dat het vertrouwen ook bewezen is’.

Nadat Femke een stapje terug had gedaan hebben wij samen met Real Concepts de website gerealiseerd binnen de gestelde afspraken. Femke geeft aan dat er vanaf dag één vertrouwen was, bij beide partijen. Ook kreeg ze geregeld terug dat het een fijne samenwerking was, de planning op schema liep en dat zij zich niet druk hoefde te maken, en dus ook niet heeft gedaan!

‘Ik zeg niet meneer de Hoog, maar hij zegt ook niet mevrouw van Kuijk!’.

Het Maaswaal College heeft de samenwerking met WIS als zeer prettig ervaren. Ze voelen zich absoluut geen nummertje en vinden het contact met de medewerkers fijn en persoonlijk. Gewoon als normale mensen en geen verkooppraatje. Femke geeft aan dat ze het prettig vindt dat WIS altijd meedenkt, probeert een passende oplossing te vinden en raadt WIS zeker aan.

Wij zijn erg blij dat we wederom een mooie website voor het Maaswaal hebben kunnen realiseren en zijn trots op deze fijne samenwerking!

 

Meer informatie over WIS Websites